Web Hosting Reviews

Daarom worden ontwikkelaars moe van Android-tablets

De interesse in het platform van Apple blijft groot onder ontwikkelaars, maar de interesse in Android is bekoeld nadat ontwikkelaars ontevreden zijn over de hoge prijzen van de huidige Android-tablets, blijkt uit een nieuw onderzoek.

– De belangstelling voor tablets met Android begint af te koelen, zegt Scott Schwartzhoff van het ontwikkelingsbedrijf Appcelerator.

Appcelerator heeft samen met het analysebedrijf IDC een enquête gehouden onder 2.700 ontwikkelaars om te achterhalen hoe de interesse is tussen verschillende platformen.

Uit het onderzoek blijkt dat ontwikkelaars steeds meer gefrustreerd raken dat Android-tablets niet zo concurrerend zijn als de iPad van Apple. Een van de grootste klachten is dat fabrikanten van Android-tablets geen gebruik maken van hun beste wapen, de prijsstelling.

– Na de CES-beurs in januari was er veel belangstelling voor tablets met Android. Maar nadat de eerste tablets op de markt waren gebracht, merkten ontwikkelaars dat ze duurder waren dan verwacht, iets waardoor het enthousiasme van de ontwikkelaars afnam, zegt Scott Schwartzhoff.

Sinds een soortgelijk onderzoek eerder dit jaar werd gehouden, is de belangstelling voor het ontwikkelen voor tablets met Android volgens Appcelerator met drie procentpunten gedaald.

De Android-tablets die de meeste aandacht hebben gekregen, zijn Samsung’s Galaxy Tab en Motorola’s Xoom. Volgens Appcelerator hebben deze tablets een groot potentieel, maar is de prijs ervan te hoog.

Volgens het onderzoek van Appcelerator zei 51 procent van de ontwikkelaars dat ze erg geïnteresseerd waren in het maken van apps voor de Samsung Galaxy Tab, en slechts 44 procent zei hetzelfde voor Motorola’s Xoom.

Ter vergelijking: 86 procent van de ontwikkelaars verklaarde zeer geïnteresseerd te zijn in het ontwikkelen voor Apple’s iPad.

IDG-nieuws

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *