Web Hosting Reviews

Daarom maakt het spelen van gewelddadige games je niet agressiever

In de Verenigde Staten woedt het debat tussen voorstanders van vrijheid van meningsuiting en degenen die het bereik van geweld en seksuele afbeeldingen in games willen beperken. Wie de toegang wil beperken, gebruikt een driedubbele moord in 2003 als knuppel in het debat. De 20-jarige Devin Moore vermoordde twee politieagenten en een burgermedewerker van de politie van Fayette in de staat Alabama, en vertelde de agenten die hem later arresteerden dat “het leven een computerspel is, iedereen gaat ooit dood”. In de woning werd een exemplaar van Grand Theft Auto: Vice City gevonden.

Officier van justitie Jack Thompson noemt het spel een ‘moordsimulator’ en heeft in verschillende spraakmakende verklaringen beweerd dat het spel Moore in een moordenaar heeft veranderd.
– Moore oefende keer op keer, uur na uur, scenario’s waarin hij politieagenten vermoordde in dit hypergewelddadige spel. De ontwikkelaars van het spel en de winkeliers gaven Moore reden en trainingstools om te doden, net alsof ze hem een ​​pistool hadden verkocht. Alle betrokkenen hebben bloed aan hun handen, zei hij op een gegeven moment.

Maar er is geen enkel bewijs dat computerspellen zelfs maar de mate van agressie verhogen bij degenen die spelen.
Onderzoekers van de University of Illinois hebben dergelijke neigingen niet gevonden, zelfs niet na lange sessies van serieus gewelddadige games, zeggen ze.

– Degenen die gewelddadige games speelden, gedroegen zich statistisch gezien niet een beetje anders dan de controlegroep die helemaal niet speelde. Noch als het ging om gedrag in discussies met anderen, noch om de neiging om ruzie te maken met hun vrienden, zegt Dmitri Williams, projectleider bij de universiteit.

De studie, een traditionele blinde studie, omvatte twee groepen. 75 mensen mochten gewelddadige games spelen, terwijl 138 mensen in de referentiegroep helemaal geen games mochten spelen. De 75 mensen in de gamegroep hadden geen eerdere ervaring met gewelddadige games. De gemiddelde leeftijd van de proefpersonen was 28 jaar.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *