Web Hosting Reviews

Coole gratis app repareert 120.000 radiokanalen op de mobiel

Coole gratis app repareert 120.000 radiokanalen op de mobiel

Melodifestivalen is voorbij en het is nog twee maanden tot de songfestivalfinale. Met andere woorden, op dit moment is het een grote leegte voor alle schlagernerds – maar gelukkig kun je naar het webradiokanaal luisteren ESC-radio. Die speelt 24 uur per dag nummers van het Eurovisie Songfestival.

ESC Radio is een voorbeeld van een radiozender waar we via internet naar kunnen luisteren, en er zijn er nog veel meer.

Of je nu houdt van countrymuziek uit Alabama, Oostenrijkse operettes of indiepop uit Catalonië, je vindt altijd een zender die bij je past. En natuurlijk is er ook volop praatradio met nieuws, sport en documentaires – perfect voor wie wat taaloefeningen nodig heeft.

Alles in één app

Om te luisteren kun je naar de site van de zender surfen en op de luisterknop klikken, maar dat is onnodig ingewikkeld. Er zijn namelijk radio-apps die veel zenders verzamelen. De beste wordt genoemd Tunein Radio, en hier vind je maar liefst 120.000 zenders. Je kunt het ook gebruiken om naar podcasts van over de hele wereld te luisteren.

Tunein is beschikbaar voor computer, mobiel en tablet, en is in zijn basisvorm gratis en wordt door advertenties gefinancierd. Wil je reclame vermijden, dan betaal je een paar tientjes voor een Pro-app. Sinds enige tijd biedt Tunein ook een abonnementsservice aan waarmee je zonder reclame toegang hebt tot live sport- en muziekzenders.

Het voordeel van muziekradio ten opzichte van diensten als Spotify is natuurlijk dat een professionele muziekproducent de selectie heeft gemaakt, waardoor je hopelijk veel nieuwe artiesten te horen krijgt. Ongeacht of het over Eurovisie gaat of iets anders.


Dit is hoe Tunein Radio werkt

Inschakelen

1. Instellingen

Vind hier het instellingenmenu van het programma, de helpsectie en uw persoonlijke profiel.

2. Zoeken…

Zoek naar een radiostation of podcast door de naam ervan in te typen.

3. … of bladeren

U kunt op basis van verschillende categorieën naar het juiste kanaal bladeren. Zodra je een zender hebt gevonden, verschijnt onderstaand venster.

4. Favoriet

Sla het kanaal op als favoriet, zodat je het gemakkelijker kunt vinden.

5. Afspelen

Begin met het afspelen van een radiozender of podcast.

6. Lees meer

Toon meer informatie.

7. Huidig ​​nummer

Als de zender dit ondersteunt, wordt hier het huidige nummer/programma weergegeven.

8. Afbeelding

Hier wordt bijvoorbeeld het logo van de zender, een albumhoes weergegeven – of reclame als u de gratis versie gebruikt.

9. Doorspoelen

Verplaats de schuifregelaar vooruit of achteruit om het afspelen snel vooruit te spoelen.

10. Bediening

Regel het afspelen met stoppen, pauzeren, afspelen en meer.

11. Meer

Stel een alarm in, gebruik een slaaptimer, enz.

Vragen en antwoorden over Tunein

1. Hoe installeer ik

Open Google Play (Android), App Winkel (Iphone/Ipad) of Microsoft Store (Windows) en zoek naar TuneIn-radio. Lees er meer over en kies Installeren wanneer je klaar bent. Wanneer de installatie is voltooid, klikt u op Open.


Inschakelen

2. Wat is premium…

De eerste keer dat u de app opent, ontvangt u een aanbod om u te abonneren op de betaalde Tunein Premium-service. Die kost 10 dollar per maand of 100 dollar per jaar (respectievelijk zo’n 90 en 900 kronen) en geeft je toegang tot een aantal sportzenders en 600 reclamevrije muziekzenders. U wordt aangeboden om de service gratis te testen – als u dit niet wilt, drukt u gewoon op het kruisje rechtsboven.


3. … en Pro?

De gratis versie van Tunein bevat advertenties. Als je het vervelend vindt, kun je in plaats daarvan de betaalde Tunein Radio Pro-app downloaden. Het kost ongeveer SEK 70 en geeft je ook een functie om op te nemen. Tunein Radio Pro is beschikbaar voor voor Android En iOS maar niet voor Windows).

Houd er dus rekening mee dat Pro (advertentievrije app tegen eenmalige kosten) en Premium (abonnementsservice) twee verschillende dingen zijn.


Inschakelen

4. Wat zijn de kenmerken?

Tunein heeft een slimme functie die de app verandert in een wekkerradio. Open gewoon het station waardoor je gewekt wilt worden en klik op de menuknop rechtsonder. Kiezen Zet alarmvoer de tijd in en druk op Redden.
In dit menu kunt u ook kiezen Slaaptimer instellen zodat de muziek na een bepaalde tijd moet worden uitgeschakeld. Er is er ook een Auto-modus met extra duidelijke iconen.


5. Kan ik de computer gebruiken?

Als u een computer heeft, zijn er twee manieren om naar Tunein Radio te luisteren. U kunt een Windows 10-app downloaden via de Microsoft Store, maar u kunt deze ook openen via de browser. Surf naar www.tunein.com en begin met luisteren naar de radio of een podcast.

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig.
Programma: Tunein Radio.
Tijd: 10 minuten.
Taal: Zweeds – Engels.
Categorie: Radio-speler.
Prijs: Vrij.
Systeem vereisten: Android 2.3 of hoger. (Het artikel is ook beschikbaar voor veel andere platforms.)
Lees verder: www.tunein.com

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *