Web Hosting Reviews

Beveiligingsonderzoekers schakelen Twitter-hackers in – PCforAll

Vorige week begonnen georganiseerde hackeraanvallen tegen verschillende sociale diensten op internet, zoals Twitter, Facebook en Google. De aanvallen bestonden uit zogenaamde dos-aanvallen, waarbij de dienstverlening ernstig werd verstoord.

Verschillende beveiligingsonderzoekers hebben nu bewijs dat de aanvallen gericht waren tegen een in Georgië gevestigde blogger en activist. Twitter heeft een verklaring afgegeven waarin wordt bevestigd dat de aanvallen waren ingegeven door geopolitieke redenen.

– Dit waren zeer gerichte aanvallen en uit onderzoek blijkt dat de aanvallen gericht waren op de accounts van één persoon op Twitter, Facebook, YouTube en Livejournal, zegt Dave Marcus, directeur beveiligingsonderzoek bij McAfee.

Volgens McAfee waren de aanvallen gericht op een gebruiker genaamd “Cyxymu”, die is geïdentificeerd als een politieke blogger uit Georgië.

Beveiligingsonderzoekers zijn er nog niet in geslaagd om te achterhalen wie er achter de aanvallen zit, maar ze vermoeden dat het iemand of enkelen is met voldoende middelen om een ​​aanval van deze omvang uit te voeren.

Volgens de onderzoekers hadden de hackers toegang tot een groot aantal computers in onder meer Brazilië, India en Turkije. De hackers hebben gebruik gemaakt van een zogenaamd botnet waarbij de eigenaren van de computers onbewust hebben deelgenomen aan de aanval.

Computer wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *