Web Hosting Reviews

Beste gratis VPN-services (2022)

Virtual Private Network of zoals het wordt afgekort, VPN maakt het mogelijk om te voorkomen dat u op internet wordt gevolgd. Het is niet mogelijk om te zien welke websites u bezoekt of waar u zich geografisch bevindt. Noch je internetprovider, noch anderen kunnen zien wat je doet, je surft volledig anoniem.

VPN’s worden om veel verschillende redenen gebruikt, om bedrijfsgegevens te beschermen, om vrij te kunnen discussiëren op internet of om geografisch geblokkeerde series op Netflix te kunnen kijken. Het is niet eenvoudig om goede gratis vpn te vinden, vooral omdat er beperkingen zijn in functionaliteit en snelheid.

De drie beste gratis VPN-diensten

1. ProtonVPN

ProtonVPN biedt een van de beste gratis VPN-services. Hun VPN is ook gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken. Proton is gevestigd in Zwitserland, wat pluspunten oplevert aangezien Zwitserland strenge privacywetten heeft. Het betekent ook dat Norton niet is onderworpen aan regelgeving van de EU of de VS, wat uw privacy ten goede komt.

De gratis versie van ProtonVPN heeft beperkte functies en er kan maar één apparaat aangesloten zijn. Het voordeel is dat je, in tegenstelling tot andere, onbeperkt data kunt gebruiken. De snelheid wordt echter verlaagd als je surft vanwege de hoge beveiliging, maar je krijgt wel toegang tot servers in drie landen.

2. Hotspotschild

Hotspot Shield biedt een beperkte gratis versie van hun betaalde VPN-abonnement. Er zijn grenzen aan hoeveel data je kunt gebruiken en je kunt maar één apparaat verbinden. Ook is de snelheid begrensd, dat merk je als je surft. Hotspot Shield VPN is gevestigd in de VS, wat een nadeel is. Er worden echter geen logs opgeslagen en je hebt een hoog niveau van codering.

3. Surfshark

Surfshark biedt geen volledig gratis VPN aan, maar je kunt hun abonnement 30 dagen testen. Na 30 dagen kun je ervoor kiezen om je proefperiode te beëindigen en je geld terug te krijgen of om Surfshark te blijven gebruiken.

Omdat je het abonnement aan het testen bent, krijg je toegang tot alle functies, waaronder meer dan drieduizend servers in 63 landen. Surfshark biedt ook vpn voor mac en android. U krijgt ook bescherming tegen hackers, phishing en minimaliseert het risico op identiteitsdiefstal.
Nadelen van gratis VPN’s

Gratis VPN zorgt voor verdeeldheid, sommigen vinden gratis VPN-diensten geweldig en anderen zien veel risico’s. Natuurlijk zijn er nadelen, afhankelijk van welke VPN je gebruikt. Een nadeel is dat de snelheid bij het surfen meer afneemt bij gebruik van een gratis VPN dan wanneer je voor de dienst betaalt. Het heeft vooral te maken met de beschikbaarheid van servers, de gratis varianten hebben niet de capaciteit om zoveel servers aan te bieden als wanneer je voor de VPN betaalt.

Als het gaat om beveiliging, varieert het tussen de gratis services. Sommige gratis VPN’s zoals NortonVPN hebben een zeer hoge beveiliging, maar andere zijn minder veilig. Een manier om de beveiliging te verhogen, is door een kill switch te installeren, maar dit is niet altijd mogelijk bij het gebruik van gratis VPN.


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *