Web Hosting Reviews

Beheer van mobiele apparaten met Duostation

Mobile Device Management (MDM) voor bedrijven is belangrijker geworden nu meer mobiele apparaten het bedrijfsnetwerk binnenkomen van klanten of werknemers. De IT-afdeling van het bedrijf is verantwoordelijk voor het beheer van mobiele apparaten en om het hen gemakkelijker te maken, zijn er gebruiksvriendelijke tools. Duostation is zo’n tool en die koop je als service. Het wordt tegenwoordig gebruikt door verschillende Zweedse gemeenten en grote bedrijven zoals OLW, het Nationaal Archief en Elajo om er maar een paar te noemen.

Duostation is een tool die is ontwikkeld door het Zweedse bedrijf ProgramDuon en kan de meeste dingen doen die een IT-afdeling nodig heeft. De tool is cloudgebaseerd en wordt geleverd met alle infrastructuur die de organisatie nodig heeft, dus alles wat nodig is, is een account en een browser.

Nieuwe telefoons geregistreerd in het systeem worden automatisch gekoppeld aan de juiste gebruiker en er is volledige ondersteuning voor iPhone/iPad, Android, Apple met macOS en Apple TV. Duostation kan onder andere zorgen voor documentatie, monitoring, inventarisatie, facturatie, licentiebeheer en helpdesk.

Inventaris is een van de functies en stelt de gebruiker in staat informatie te verzamelen over hoe de apparaten zijn geconfigureerd, hardware en software. De informatie kan vervolgens worden gepresenteerd in rapporten, worden opgeslagen in PDF-formaat of worden geëxporteerd naar Excel.

Duostation heeft een aantal kant-en-klare rapportages die direct klaar zijn voor gebruik, zoals verschillende type telecom operators, modellen en de meest voorkomende apps. Als gebruikers andere rapporten nodig hebben, kan dit door Duostation worden aangepast.

De inventarisatie bespaart tijd omdat het de noodzaak wegneemt om de informatie handmatig te verzamelen en samen te stellen. Dat geldt ook voor de functie waarbij gebruikers kunnen worden geïmporteerd uit Active Directory en/of eDirectory en zich vervolgens kunnen authenticeren aan de hand van directoryservices die het bedrijf wil gebruiken.

Met Duostation kan het systeem de apparaten centraal configureren, zodat alle gebruikers de juiste configuratie krijgen. Zo is het mogelijk om VPN, draadloze netwerken en e-mail en nog veel meer te configureren. Wil je op afstand apps installeren, dan kost dat een paar klikken en is het mogelijk om zowel zelfontwikkelde apps als apps die zijn gedownload uit Google Play/App Store te installeren.

Met de implementatiefunctie kan de beheerder een app in de app-winkels vinden via een geïntegreerde zoekfunctie. Met de functie kunt u ook snelkoppelingen maken naar belangrijke bestemmingen zoals ondersteuningsnummers, websites, instructievideo’s of handleidingen.

Beveiliging is belangrijk bij het werken met beheer van mobiele apparaten, maar kan ook de grootste uitdaging zijn bij het werken met MDM. Met Duostation kan de beheerder regels voor wachtwoorden en sloten centraal beheren. Het is mogelijk om mobiele apparaten automatisch te vergrendelen of te wissen wanneer het verkeerde wachtwoord wordt ingevoerd, terwijl het ook mogelijk is om een ​​of meer apparaten te wissen en te vergrendelen door met de rechtermuisknop te klikken.

Het zorgt ervoor dat de informatie van het bedrijf altijd veilig is. Het is ook mogelijk om te bepalen wat de gebruiker met het mobiele apparaat kan doen, bijvoorbeeld of apps kunnen worden geïnstalleerd of verwijderd, of dataroaming wordt geaccepteerd en of fabrieksinstellingen kunnen worden teruggezet.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *