Web Hosting Reviews

5 redenen om zoekmachines te optimaliseren

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is voor veel mensen iets abstracts waar ze om verschillende redenen niet voor kiezen om in te investeren. SEO is een manier om zowel de kwantiteit als de kwaliteit van het verkeer dat naar uw website wordt geleid te verhogen via de organische zoekopdracht op bijvoorbeeld Google. Zoekmachineoptimalisatie is een vrij eenvoudige maar tegelijkertijd gecompliceerde wetenschap die voortdurend verandert met de ontwikkeling van algoritmen voor zoekmachines.

Daarom zien sommige bedrijven af ​​van zoekmachine optimalisatie, maar feit is dat alle bedrijven een strategie voor SEO zouden moeten hebben. Hier belicht freelanceschrijver Sebastian Liljegren vijf redenen om uw website te optimaliseren voor zoekmachines.

1. Een hoge ranking in de organische zoekresultaten zorgt voor meer verkeer naar je website

Door op de eerste pagina van Google te staan, kunt u het verkeer naar uw website aanzienlijk verhogen. Het is belangrijk dat je je site voldoende optimaliseert en niet spamt met zoekwoorden, dit kan averechts werken. Optimaliseer uw titels en metabeschrijvingen om klikken van uw potentiële klanten aan te trekken.

2. SEO zorgt voor een hoog rendement op uw investering

Zoekmachineoptimalisatie is zoveel meer dan alleen het optimaliseren van uw website om op bepaalde zoekwoorden in de zoekmachines te verschijnen. Een goed ontworpen SEO-strategie omvat onder andere bijhouden van verkeer, conversies en rankings op verschillende zoekwoorden. Hierdoor weet u niet alleen welke zoekwoorden uw doelgroep gebruikt, maar kunt u ook het verkeer naar uw website volgen en ook zien wat uw bezoekers op uw site doen.

Er zijn dus geen grenzen aan hoe hoog een investering in tijd of geld in SEO kan opleveren.

3. Een hoge positie in de lokale zoekresultaten leidt tot meer verkopen

Als u een lokaal bedrijf runt, d.w.z. een fysieke winkel of iets dergelijks heeft waar u uw goederen of diensten verkoopt, kunt u uw omzet en het aantal klanten dat u bezoekt verhogen door hoog te scoren in de lokale zoekopdracht. Steeds meer klanten gebruiken lokale zoekopdrachten om lokale bedrijven te vinden en routebeschrijvingen en openingstijden voor hen op te vragen.

4. Zoekmachineoptimalisatie is kostenbesparend

Zoekmachineoptimalisatie is een van de meest betaalbare vormen van marketing omdat u zich kunt richten op gebruikers die op internet zoeken naar uw producten of services. SEO is dus een aanzienlijk kosteneffectievere manier om het bedrijf te vermarkten dan de verkoopafdeling of een telemarketingbedrijf te laten rondbellen bij de doelgroep.

Het verkeer dat u met behulp van zoekmachineoptimalisatie naar uw website krijgt, is niet alleen goedkoper, maar ook “heter” dan het verkeer van de meeste andere marketingstrategieën. SEO betekent dus voor veel bedrijven een kostenbesparing.

5. Als u niet op de eerste pagina van Google verschijnt, bent u in wezen onzichtbaar

Sommige bedrijven doen geen echte SEO-inspanningen omdat ze denken dat het genoeg is om in de zoekresultaten te verschijnen. Uit het onderzoek dat in het gebied is gedaan, blijkt echter dat 71,33 procent van de klikken op Google naar de sites gaan die op de eerste pagina van de zoekresultaten staan.

Het optimaliseren van uw website en de inhoud ervan is de sleutel om hoog te scoren en überhaupt gezien te worden in de zoekmachines.


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *