Web Hosting Reviews

10 plug-ins voor betere WordPress SEO

WordPress is ’s werelds grootste publicatietool, wat grotendeels te danken is aan de flexibiliteit en de beschikbaarheid van plug-ins, met alle duizenden plug-ins kunt u precies de functionaliteit creëren die wordt gevraagd. Wie met SEO (Search Engine Optimization in WordPress) werkt, heeft ook verschillende plug-ins om je te helpen.

Yoast kan zowel door beginners als professionals worden gebruikt en het voordeel is dat de functies heel gemakkelijk te begrijpen zijn. Door middel van educatieve “stoplichten” wordt aangegeven of de verschillende webpagina’s on-page geoptimaliseerd zijn voor de woorden waarop u wilt verschijnen.

Als je echter hebt geleerd hoe de optimalisatie op de pagina werkt, kan het de moeite waard zijn om leesbaarheidsanalyse en trefwoordanalyse uit te schakelen, omdat ze de prestaties in de WP-backend behoorlijk lijken te verminderen. Met Yoast krijg je ook XML-sitemaps voor de zoekmachines.

Yoast komt ook met een premium versie die het geld niet waard is, vooral als je het vergelijkt met Rank Math 🙂

Deze plug-in, samen met Yoast (zie hierboven) zijn de twee meest gebruikte complete SEO-plug-ins die tegenwoordig worden gebruikt. De overeenkomsten zijn groot, ook al zijn ze op iets andere manieren gestructureerd. Een nadeel van deze plug-in is dat hij niet volledig compatibel is met Woocommerce, een plug-in die veel wordt gebruikt door e-shops.

Het is nooit goed als een link zijn doel niet bereikt. In het ergste geval kan het een onderbroken aankoop of een gemiste klant betekenen. Deze links worden “gebroken links” genoemd en zijn ook niet goed vanuit SEO-perspectief. Via deze plugin worden alle links dagelijks gecontroleerd en krijg je automatisch een mail als blijkt dat een link niet werkt.

Ook al heeft de interactie met sociale media geen directe invloed op uw site in termen van SEO, toch moet WP Social in deze context worden genoemd. Met deze plug-in kunnen bezoekers de mogelijkheid krijgen om het woord te verspreiden op Twitter, Facebook, LinkedIn en andere sociale media. Dit kan op zichzelf een grotere interesse in de website creëren en op de lange termijn ook natuurlijke links.

Een plugin die ervoor zorgt dat de website sneller laadt voor de bezoeker. Het gaat dus ten koste van de gebruiksvriendelijkheid en aangezien Google ook rekening houdt met laadtijden, wordt het een manier om de ranking op de zoekmachine te beïnvloeden.

Andere cache-plug-ins die we leuk vinden zijn: Cache Enabler (bij voorkeur samen met CDN Enabler) en WP Rocket (betaalde plug-in).

Zoals hierboven vermeld, is de laadtijd van een website een ranking factor. Een manier om dit te verminderen, is door geen al te grote en zware afbeeldingen te hebben. Zorg er daarom voor dat u geen grotere afbeeldingen uploadt dan nodig is. Daarnaast kan WP Smush.it worden geïnstalleerd. Deze plug-in comprimeert de bestaande afbeeldingen zonder de zichtbare kwaliteit te verminderen.

Misschien heb je de panda gezien die je afbeeldingen rechtstreeks op internet comprimeert? Hij is ook beschikbaar als plug-in.

E-shops met veel producten hebben vaak problemen met duplicate content. Dit betekent dat dezelfde tekst meerdere keren op verschillende plaatsen voorkomt. Met deze plug-in kunt u de website scannen en zien hoeveel dubbele inhoud er is.

Kan je het niet verdragen om alt-tekst en titeltekst op alle afbeeldingen te schrijven? Gebruik SEO-vriendelijke afbeelding en laat deze automatisch genereren. Snel en gemakkelijk.

Er zijn verschillende plug-ins met de functie om 301-, 302- of 307-omleidingen te maken. Dit betekent Google vertellen dat al het verkeer dat naar de ene pagina wordt geleid, moet worden omgeleid naar een andere.

De linkkracht die op de pagina staat, “moet” dus ook worden omgeleid. Omleiding is mijn persoonlijke favoriet, maar er zijn ook meer geavanceerde plug-ins als mannen daar zin in hebben.

Dofollow Case by Case maakt het gemakkelijker om rel=”nofollow” toe te voegen aan links die u in uw berichten en pagina’s plaatst. U kunt ook kiezen of links die in blogcommentaar worden geplaatst, volgen of volgen moeten zijn?

Of wilt u per geval een keuze maken? Het gebeurt gemakkelijk met Nofollow Case by Case. Als u verwacht dat de meeste van uw links nofollow zijn, kunt u in plaats daarvan Easy External Links gebruiken, waarbij u sites die dofollow zouden moeten zijn, toevoegt aan een “witte lijst”.

Heb je favoriete plug-ins?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *