Web Hosting Reviews

10 dingen in Windows 8 die u niet zult vinden in Windows 7

Windows 8 staat voor de deur en zal deze week vrijdag in de uitverkoop gaan. Het grootste nieuws is ongetwijfeld de nieuwe interface die de pc moet samenvoegen met tablets en smartphones.

Er is echter veel ander nieuws dat zelden wordt genoemd. Hier zijn tien nieuwe functies in Windows 8 die u niet zult vinden in Windows 7.

Het startscherm

Windows 8 starten

Dit is het antwoord van Windows 8 op de bekende Start-knop in Windows 7. Als u de muisaanwijzer op een knop in de linkerbenedenhoek van het scherm beweegt, worden apps of programma’s weergegeven die momenteel actief zijn of zijn “vastgezet” voor snelle toegang. Als u op de knop klikt, wordt u naar het nieuwe startscherm geleid, dat zowel door gebruikers als door experts wordt geprezen.

Sinds de Start-knop uit Windows 8 is verdwenen, zijn er verschillende programma’s uitgebracht die deze herstellen. Sommigen van hen zijn Start8 van Stardock en Pokki van Sweetlabs.

Snap-apps

Een uniek kenmerk van de nieuwe interface van Windows 8 is de mogelijkheid om twee apps naast elkaar uit te voeren. Iets wat zowel in IOS als Android niet mogelijk is. Een voorbeeld hiervan is dat je bijvoorbeeld IE open kunt hebben staan ​​aan de linkerkant van de monitor en tegelijkertijd kunt werken met een Word-document aan de rechterkant van de monitor.

Afbeelding wachtwoord

Normaal gesproken bestaat een wachtwoord meestal uit letters of cijfers die bij het inloggen in een tekstvak worden ingevoerd. In Windows 8 is er zoiets als een afbeeldingswachtwoord waarmee de gebruiker op verschillende delen van de afbeelding kan tikken om in te loggen. Als je een foto van jezelf hebt, kun je ervoor kiezen dat je op neus, oog en oor moet klikken om in te loggen. U kunt zelf bepalen hoeveel punten en in welke volgorde een afbeeldingswachtwoord moet zijn.

Begin opnieuw vanaf nul

Mocht het gebeuren dat uw Windows 8-installatie niet meer werkt, dan zijn er nu twee opties om de situatie op te lossen, vernieuwen of resetten. Vernieuwen betekent dat Windows 8 opnieuw wordt geïnstalleerd, maar al uw instellingen, programma’s en documenten worden opgeslagen in de nieuwe installatie.

Reset is radicaler en reset alles en installeert een volledig “schone” kopie van Windows 8 op de harde schijf. Het vereist dat u eerst een back-up van uw documenten maakt, zodat u uw informatie niet kwijtraakt.

Windows Store

Een centrale rol in Windows 8 zijn apps, programma’s die zijn geschreven voor de nieuwe interface die nu Modern UI heet. Deze apps kunnen alleen worden gekocht of gedownload via de Windows Store, het equivalent van Microsoft van Apple’s Mac App Store.

Alle apps in de Windows Store worden door Microsoft beoordeeld om te voorkomen dat ze virussen of andere schadelijke code bevatten.

Veilig starten

Safe Boot is een nieuwe functie die betekent dat Windows 8 controleert of het besturingssysteem niet is geïnfecteerd met malware of anderszins is beschadigd. Volgens beveiligingsexperts is Veilig starten een echte boost voor de Windows-beveiliging.

skypenSkypen

Het IP-telefonieprogramma Skype is inmiddels eigendom van Microsoft en zal niet onverwachts in Windows 8 worden geïmplementeerd. Het programma moet echter wel uit de Windows Store worden gedownload, maar zal een aantal functies hebben die speciaal zijn voor Windows 8.

Armprocessors

Windows RT zal de eerste versie van Windows zijn die Arm-processors ondersteunt. Armprocessors worden veel gebruikt in tablets vanwege hun goede prestaties en energiebesparende functies. Windows RT is een afgeslankte versie van Windows 8 die alleen de nieuwe moderne gebruikersinterface biedt. Dit betekent dat tablets of netbooks met Windows RT geen programma’s kunnen uitvoeren die zijn ontworpen voor Windows 7 of de conventionele interface van Windows 8.

Hemel rijden

cloud DriveSkydrive is de clouddienst van Microsoft die gratis opslagruimte in de cloud biedt. Hoewel de service voor verschillende platforms werkt, is deze nauw geïntegreerd met Windows 8. Skydrive kan worden gebruikt om uw instellingen en documenten op te slaan in Windows 8. U kunt ook al uw foto’s synchroniseren via Skydrive voor gemakkelijke toegang, waar u ook bent.

Meerdere monitoren

Voor gebruikers die meer dan één monitor willen gebruiken, heeft Windows 8 nu functies die in eerdere versies van Windows ontbraken. U kunt nu onder andere de werkbalk op alle monitoren plaatsen of aanpassen afhankelijk van welk programma draait. Er zijn ook een aantal sneltoetsen waarmee u programma’s tussen verschillende monitoren kunt verplaatsen met behulp van het toetsenbord.

IDG-nieuws

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *