Web Hosting Reviews

ℹ️ Vragen voor Patrik Stenberg bij Domello

Domello is een Zweedse webhosting- en domeinregistreerder met meer dan 500 mogelijke topleveldomeinen om te registreren. We spraken met Patrik Stenborg over nieuwe topleveldomeinen en welke kansen en problemen ze kunnen creëren.


Is het een probleem om te concurreren met de grote draken die extreem agressieve prijzen kunnen hanteren, vooral op domeinen?

Zowel ja als nee, het is natuurlijk moeilijk om te concurreren om exposure en ruimte in de media, maar tegelijkertijd is er een groot voordeel om een ​​kleinere leverancier te zijn. We vinden het makkelijker om flexibel te zijn en kunnen ons op een andere manier aanpassen aan onze klanten.

Patrik Stenberg - DomelloWe hebben ook veel aandacht besteed aan persoonlijk contact, iets waar veel grotere leveranciers naar mijn gevoel maar moeilijk mee kunnen slagen. Ik geloof dat hoe meer digitale producten of diensten je verkoopt, hoe belangrijker de persoonlijke ontmoeting wordt.

Zoals u weet, wordt zaken gedaan tussen mensen, niet tussen bedrijven. We zijn Domello ook niet begonnen om prijzen uit te knijpen, we willen een goede service leveren met een hoge kwaliteit en veel kennis erachter en we geloven dat onze klanten bereid zijn daarvoor te betalen.

Dan werken we bijna uitsluitend B2B en hebben we geen focus op B2C. Bedrijven waarderen service en tijd op een andere manier dan particulieren vaak doen.

Wat vind je van alle nieuwe TLD’s?

Dit is iets waar we echt gepassioneerd over zijn en sterk in geloven. Helaas is het in Zweden niet zo goed van de grond gekomen als gehoopt, deels omdat niet alle nieuwe topleveldomeinen zo goed werken in het Zweeds.

Naast dat het een uitstekende manier is om je te onderscheiden van de massa in je marketing, geloof ik ook dat deze nieuwe domeinen enorm belangrijk zijn in een groter perspectief.

Nu kun je eindelijk domeinen volledig in je eigen taal gebruiken, er zijn veel top-level domeinen uitgebracht in verschillende Aziatische en Afrikaanse talen, wat enorm belangrijk is in landen waar het niet vanzelfsprekend is dat iedereen Engels kan spreken en schrijven.

Nu vinden deze mensen het gemakkelijker om het internet en alle voordelen die daarbij horen te omarmen.

Nu houd ik mijn vingers gekruist dat de stad Stockholm en .stockholm hun domein meer gaan gebruiken voor marketing, dan denk ik dat het ook echt momentum zal krijgen in ons kleine landje. En hier staan ​​we goed uitgerust, we bieden vandaag bijna 600 verschillende top-level domeinen aan, zowel aan eindklanten als aan wederverkopers, daar kunnen maar weinig van onze grote concurrenten tegenop!

Ik bekeek enkele van de grootste webhosts in Zweden en was eigenlijk verbaasd over hoe het eruit zag. 26 TLD’s met iemand, 11 zij een ander, 20 domeinen met een derde en zo gaat het maar door.

Welk advies geeft u bedrijven met betrekking tot de nieuwe TLD’s?

Ik praat altijd met mijn klanten over deze nieuwe domeinen en kijk of er een TLD is die past bij de branche of producten/diensten van de klant. Men moet geen domeinen kopen om domeinen te kopen, er moet een doel zijn voor bescherming of voor marketing.

Als er topleveldomeinen zijn die geschikt zijn, raad ik altijd aan om de belangrijkste nu al te registreren. Het kost meestal maar een paar honderd Zweedse kronen per jaar, het zou een wanpraktijk van mij zijn geweest om mijn klanten niet de kans te bieden die deze unieke domeinen met zich meebrengen, gezien hoe weinig geld ermee gemoeid is.

Je hebt uitgebreide ervaring in de domein-/webhostingbranche, wat zijn de grootste veranderingen die je ziet sinds je begon?

Toen ik in 2007 begon in de domeinnaam- en webbusiness en met klanten sprak, gingen de discussies vaak over het wel of niet hebben van een website. Tegenwoordig is dat gelukkig vanzelfsprekend.

De twee grote dingen die het internet het meest hebben beïnvloed, zou ik zeggen, zijn sociale media en mobiele ontwikkeling. Nu verwacht je altijd en overal alle informatie van de wereld te vinden, als ondernemer is het belangrijk om gezien te worden en dat begrip bestaat vandaag de dag.

U bent in Göteborg, ziet u voordelen in het “vermijden” van Stockholm?

Ik wou dat er meer tijd was geweest om in Stockholm te zijn, het is daar tot op zekere hoogte een ander zakenklimaat, maar Göteborg heeft ook veel voordelen. Er zijn veel scherpe reclame- en webbureaus in Göteborg en deze zijn perfect voor onze resellerpakketten, dus we zijn hier nog lang niet klaar.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *