Web Hosting Reviews

ℹ️ Interview met Erik Holm op Alltomlinser.se

Erik HolmAlles over Linser, met zijn aanwezigheid in 9 markten, is een van de grootste Zweedse affiliate sites. We hadden wat tijd met Erik Holm en vroegen hem naar zowel de start in 2005 als de toekomst.

Toen u in 2005 begon, wat was toen het doel en hoe is het in de loop van de tijd veranderd?

Toen we met Alltomlenser begonnen, was een van de eerste doelen om qua verkeer net zo groot te worden als de lensafdeling van Pricerunner. Na ongeveer een jaar begonnen er gedachten te ontstaan ​​om onze prijsvergelijking voor contactlenzen ook in andere landen te lanceren. Alles gezegd en gedaan, we lanceerden eerst in de VS en kort daarna ook in Italië, Frankrijk en Duitsland.

Enkele jaren later volgden ook lanceringen in Finland, Noorwegen, Nederland en Engeland.

Als u vandaag een affiliate-site zou beginnen, op welk gebied zou dat dan zijn?

Als ik de klok terug kon draaien, was een weddenschap bij gaming achteraf waarschijnlijk niet zo stom geweest. De markt ziet er momenteel anders uit dan toen we ruim 10 jaar geleden begonnen.

Tegenwoordig is de sleutel waarschijnlijk om een ​​segment te vinden dat rijp is voor het werven van klanten via affiliates, maar dat misschien niet zo mainstream is dat iedereen via de traditionele kanalen verbinding kan maken.

Dit betekent uiteraard dat het moeilijker is om aan de slag te gaan, maar het biedt wel betere mogelijkheden om binnen de gekozen niche wat exclusiever te zijn.

Wat ging makkelijker of moeilijker dan verwacht?

Toen we begonnen, was het gemakkelijker dan verwacht om aan de slag te gaan in de markten waar we onze dienst in eerste instantie lanceerden. Het was vrij snel om verkeer op te bouwen, zowel via de zoekopdracht als met behulp van AdWords.

Het was echter niet altijd even gemakkelijk om de dagelijkse administratie in het buitenland even goed te laten verlopen als in Zweden. Het bleek dat veel dingen die wij als vanzelfsprekend beschouwen, in andere landen niet zo vanzelfsprekend zijn. Ook in het buitenland zijn we actoren tegengekomen met een slechtere betalingsmoraal, wat heeft geleid tot gederfde inkomsten.

Wat zijn de grootste fouten die je hebt gemaakt waarover je wilt praten?

De grootste fout die we hebben gemaakt, was dat we in te weinig tijd in te veel landen tegelijk lanceerden. Aanvankelijk werkte het goed, maar na verloop van tijd werd het te veel om op een goede manier te verwerken. Achteraf gezien hadden we ons in eerste instantie op Scandinavië moeten concentreren en ons later op andere markten moeten vestigen.

Welk advies heb je voor iemand die net begint met affiliate marketing?

  • Bouw een goede dienst die een functie vervult voor de gebruiker. Het is beter om heel goed te zijn in een paar dingen dan half goed in veel dingen. Breid vervolgens uit in een beheersbaar tempo om de kwaliteit te behouden.
  • Houd de cijfers bij. Optimaliseer en bouw uw site na een goede zoekwoordanalyse. Volg statistieken op en begin met “laaghangend fruit” bij het optimaliseren van uw site.
  • Neem rechtstreeks contact op met klanten om uw potentiële inkomsten te maximaliseren. Zonder tussenpersonen kun je een groter deel van de taart krijgen. Dit betekent aanvankelijk meer werk, maar zal op de lange termijn winstgevender zijn.


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *